quarta-feira, 3 de junho de 2015

O meu bolo de aniversário / My birthday cake


Pois foi, ontem fiz mais um aninho...o tempo passa a correr! já tenho 1/4 de século :)
O bolinho , ou melhor, o bolão, foi muito elogiado, devia era de ter feito em tons de prateado, já que dos 25 estão associados às bodas de prata. Os meus pais já os celebraram no ano passado!

A massa do bolo foi o do bolo zebra, fiz dois bolos porque achei que um era pouco mas depois ficou um bolo enorme e muito alto, que acabou por sobrar metade. Eu não queria cortar o bolo ao meio para rechear porque depois não se percebia os riscos do estilo zebra na massa, por isso coloquei apenas recheio entre os dois bolos.

Tirando os ovos da massa, o bolo é vegan. Eu não acho que comer ovos seja prejudicial para as aves, desde que estas sejam bem tratadas obviamente. Eu só como ovos caseiros e a minha avó tem galinhas, por isso sei que elas metem ovos naturalmente, não as estamos a forçar a nada, por  isso não acho que seja errado consumi-los, já que não lhes traz sofrimento.
A ganache é de chocolate preto (sem leite), e as natas são de côco, da alpro. Os chocolates ferrero por cima é só para enfeitar, os vegans podem colocá-los de lado ou dar ao vizinho :P



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That's right. Yesterday I celebrated one more year. Time runs so fast! I have a quarter of a century already :)
The cake, or better, the HUGE cake was highly recommended, I should have done it in with silver tones since the 25 years (of marriage) are associated with that type of colours. My parents just celebrated those 25 years last year!

The batter of the cake was the same as zebra cake, I separated the batter into two cake pans because I thought one it wouldn't be enough for everyone, but then with two it turned out to be really huge and tall! I didn't want to cut it in half to fill it because I wanted the zebra pattern intact, so I spread the filling between the two cakes.

If it wasn't the eggs in the batter, this cake would be vegan. I don't think eating eggs is harmful to chickens, since they are treated well, obviously. I only eat free range and cage free eggs. My grandmother has chickens, so I know they put eggs naturally , we aren't forcing them to do anything, so that's why I don't think it's wrong to consume, as long as they aren't suffering.

I covered it with  dairy free dark chocolate ganache and I used Alpro Soy coconut cream. 
Ferrero Rocher chocolates on top of the cake are just a garnish, vegans can put them aside or give them to the neighbor :P

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